Λόγω των δυσμενών συνθηκών που διανύει η χώρα μας, τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε αμέτρητα ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να διεξαγάγει για πρώτη φορά τηλεδιάσκεψη. Για τον λόγο αυτό καταρτίσαμε τον ακόλουθο οδηγό, ο οποίος οδηγεί τον χρήστη βήμα-βήμα στη χρήση του εργαλείου Webex της Cisco.

Το εργαλείο αυτό, στη βασική του έκδοση, είναι δωρεάν για τα πρώτα 100 άτομα που θα συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη, χωρίς όριο στο πόσες τηλεδιασκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ο Οδηγός ξεκινάει από το πρώτο βήμα, το “κατέβασμα” της εφαρμογής στον υπολογιστή και φτάνει μέχρι το σημείο της ίδιας της διεξαγωγής της τηλεδιάσκεψης με πρακτικές συμβουλές για την ομαλή διεξαγωγή της. Οι συμβουλές αυτές φυσικά ισχύουν, ανεξαρτήτως εργαλείου που θα επιλέξετε ή θα κληθείτε να χρησιμοποιήσετε.

Φυσικά, ο Οδηγός αυτός είναι μόνο η αρχή. Η τηλεδιάσκεψη δεν είναι απλά η μεταφορά του μαθήματός μας από την αίθουσα διδασκαλίας στο διαδίκτυο. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προεκτάσεις που θα πρέπει σταδιακά να ανακαλύψουμε, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε παιδαγωγικά την εναλλακτική αυτή μορφή διδασκαλίας. Τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσουμε έναν κατάλογο επιλεγμένων κειμένων με επιτυχημένες εφαρμογές της τηλεδιάσκεψης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τον Οδηγό μπορείτε να κατεβάσετε από το ακόλουθο Link: Οδηγός διεξαγωγής τηλεδιασκέψεων με το Cisco Webex

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο του Υπουργείου Παιδείας.

Με εκτίμηση,

Τόνια Χαρτοφύλακα

Ακαδ.Υπεύθυνη του επιμορφωτικού προγράμματος “Τα Ψηφιακά Εργαλεία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων”

Share This